Indijski orah pečeni
Indijski orah je bogat proteinima, vlaknima, vitaminima B6, E i K, uz prisustvo minerala kao što su gvožđe, cink, selen, magnezijum i fosfor. Prisustvo cinka ima značajnu ulogu u odbrani organizma od prehlada i infekcija.
Bogat je antioksidantima, redovna upotreba doprinosi vitalnosti kože, čuva zdravu i jaku strukturu kostiju, reguliše nivo šećera u krvi.
Iako se zove indijski orah, poreklo vodi iz Brazila, a na tlo Indije su ga preneli Portugalci.
Indijski orah je zapravo semenka, u obliku bubrega, koja raste na plodu indijske ili kešu jabuke.
Pečeni indijski oraj ima bolji ukus i teksturu od sirovog kao i smanjenu količinu fitinske kiseline koja utiče na apsorpciju minerala.
Preporučljivo je konzumirati oko 30 grama dnevno što je količina koja može da stane u šaku kako se ne bi prekoračio preporučeni dnevni unos kalorija i masti.
1.790,00 RSD/kg